Algemeen ziekenhuis Klina in Brasschaat, Antwerpen: intensieve zorgen & psychiatrie

Over Ziekenhuis Klina in Antwerpen

Algemeen Ziekenhuis Klina in Brasschaat (Antwerpen) staat in voor zowel intensieve zorgen als psychiatrie. Daarnaast is er ook een materniteit en verstrekken wij andere geneeskundige diensten.
 
De vzw "Klinieken Noord-Antwerpen" (Klina) werd opgericht op 15 oktober 1987. Deze vereniging nam op 1 januari 1988 het beheer van de drie regionale ziekenhuizen uit de regio Noord-Antwerpen over, nl: Het St-Lucas ziekenhuis te Ekeren, het St.-Jozef Ziekenhuis te Kapellen en het Vesaliusziekenhuis te Brasschaat.
 

In 1988-1989 werden door de centralisatie van de moeder- en kindzorg op één campus, 147 ziekenhuisbedden afgebouwd. Vanaf 1990 werd de locatie van een nieuw te bouwen fusieziekenhuis vastgelegd en werden de plannen voor dit ziekenhuis uitgetekend. In 1994 werden de bouwwerken aangevat en in oktober 1999 kon de medische activiteit van de drie "oude" campussen verhuizen en gecentraliseerd worden in het nieuwbouwziekenhuis, Het AZ Klina.

 

Het verlaten van de oude campussen betekende echter niet het volledige einde van de gezondheidszorgactiviteiten op deze locaties. Nog steeds worden stelselmatig nieuwe initiatieven overwogen en ontplooid op deze antennepunten om zo de bevolking van de regio gepaste en kwalitatieve gezondheidszorg aan te bieden. Ook op het vlak van palliatieve zorgverlening werden intussen belangrijke stappen gezet het AZ Klina beschikt nu ook over een uitstekende palliatieve zorgeenheid.

 

Wenst u meer inlichtingen, aarzel dan niet contact op te nemen met ons ziekenhuis.